Fotoksiążka z Egiptu!

Fotoksiążka z Egiptu!

Postprzez jadwiga wtorek, 9 listopada 2010, 21:33

Witajcie Egiptomaniacy! Dołączyłam do Was,bo sama niedawno nim zostałam:) Nie wiem, gdzie wkleić ten wątek, dlatego piszę tutaj, gdzie pisze się o wszystkim.
Zakochałam się w Egipcie (byłam w Kairze i na pewno tam wrócę), przywiozłam stamtąd chyba z 1000 zdjęć. Chciałam wybrać kilkadziesią i wywołać, no i zastanawiam się, czy nie wywołać ich w formie fotoksiążki, która ostatnio jest bardzo popularnym produktem. Pomyślałam, że piękne zdjęcia zasługują na oryginalną oprawę. Czy ktoś z Was zamawiał kiedykolwiek fotoksiążkę? Jakie macie doświadczenia? Pozdrawiam!
jadwiga

Re: Fotoksiążka z Egiptu!

Postprzez beatak środa, 10 listopada 2010, 09:39

Witam!
Egipt to rzeczywiście taki kraj w którym człowiek albo się zakocha od pierwszego wejrzenia, albo znienawidzi i nigdy już tam nie wróci. Ja również uważam się za egiptomaniaczkę :D W Egipcie byłam tylko raz ale koniecznie chcę tam wrócić. Jeżeli chodzi o pytanie o fotoksiążkę to rzeczywiście jest to fajna sprawa. Sama zamawiałam taką ze zdjęciami ślubnymi. Gorąco polecam zwłaszcza samodzielne projektowanie fotoksiażki - w większości firm można dowolnie ją zaaranżować, umieszczać grafiki, podpisy, a nawet zaprojektować okładkę. Cenowo wychodzi to troszkę drożej niż tradycyjne wywołanie zdjęć, ale efekt jest dużo dużo lepszy. Widziałam że na
http://www.egiptomaniak.pl/forum/gallery/ jest fotoforum, gdzie można wrzucać swoje fotki. Może wrzucisz kilka? Na pewno zrobiło by nam się trochę cieplej:) Pozdrawiam!
beatak

Postprzez jadwiga czwartek, 11 listopada 2010, 20:34

Wielki dzięki za opinię! :) A projektowałaś może sama swoją fotoksiążkę? Czy to skomplikowana sprawa? A zdjęcia wrzucę - jak najbardziej. Już niebawem się pochwalę :)
jadwiga

Postprzez beatak wtorek, 16 listopada 2010, 09:58

Projektowanie fotoksiążki jest naprawdę proste. Firma u której ją zamówisz na pewno udostępni ci specjalny prosty program. Wybiera się tam które zdjęcia i jakiej wielkości mają być na poszczególnych stronach, w jakim rozmiarze, ogólnie jaki ma być ich układ graficzny. Do tego możesz dorobić podpisy i gotowe :) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia na fotoforum! Pozdrawiam!
beatak

Postprzez violkad czwartek, 20 stycznia 2011, 11:20

Robię fotoksiążki z wszystkich moich eskapad, a także z innych okazji typu jubileusze itp. To fantastyczna forma pod każdym względem. Dla mnie zdjęcie to forma papierowa, wersję elektroniczną traktuję tak jak wcześniejsze negatywy. A fotoksiążka- zajmuje mniej miejsca na półce natomiast daje niewiarygodne możliwości - począwszy od formatu ( uwielbiam panoramy - a gdzie wywołać panoramę 30x80 cm i co z nią później zrobić , nie ma takich albumów , a ściany też maja ograniczoną pojemność- ostatni format ksiażki jaka zrobiłam to 30x43 czyli po rozłożeniu 30x86 - taka fotka robi wrażenie, do tego łatwość wykonania, estetyka podpisów, możliwość użycia przeróżnych formatów w zaleźności od własnego widzimisię a nie ograniczeń zakładu wywołującego zdjęcia. Szczerze polecam tę formę , rewelacja
violkad

Postprzez jadwiga środa, 23 lutego 2011, 19:18

A gdzie wywołujesz swoje fotoksiążki?
jadwiga

Powrót do Spotkajmy się w Egipcie